Stoofpot van rundvlees met wortel en ui


Ingrediënten:

  • 600 g runderlappen (in blokjes)

  • 3 wortels, in plakjes

  • 2 uien, grof gesneden

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 500 ml runderbouillon

  • 2 laurierblaadjes

  • 2 eetlepels olie of boter

  • 1 eetlepel bloem

  • Zout en peper

Bereiding:

  1. Bestrooi het vlees met zout, peper en bloem.

  2. Verhit de olie/boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.

  3. Voeg ui, knoflook en wortel toe en bak kort mee.

  4. Schenk de bouillon erbij en doe de laurierblaadjes in de pan.

  5. Laat 2 uur zachtjes stoven met de deksel op de pan tot het vlees mals is.

  6. Serveer met aardappelpuree of brood.

Recept Informatie:

  • Aantal Personen: 4

  • Kok: Chef Peters

  • Prijs: 4 euro